Anaokulu öğrencileri deprem ve yangın eğitimi aldılar

Çocuklara itfaiyeyi sevdirme, yangın ve deprem konusunda bilinçlendirerek eğitmek amacıyla okullardaki tatbikatlarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri,

Çocuklara itfaiyeyi sevdirme, yangın ve deprem konusunda bilinçlendirerek eğitmek amacıyla okullardaki tatbikatlarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Zübeyde Hanım Anaokulu'nda yangın ve deprem eğitimi düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amirliği tarafından 3-6 yaş grubu anaokulu öğrencilerine, yangın ve deprem gibi felaketlere karşı neler yapılacağı konusunda bilgiler verildi.

Sınıflarda düzenlenen seminerin ardından, bahçede gerçekleştirilen tatbikat ile öğrencilere yapmaları gerekenler uygulamalı olarak gösterildi. Deprem sırasında uygulanacak hayat üçgeni pozisyonu, minik öğrencilere öğretilerek depremden kendilerini nasıl koruyabilecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca tatbikata görev alan öğrenciler, yapılması gerekenlerin aslında ne kadar pratik işlemler olduğunu arkadaşlarına gösterdi.

Reklam
Reklam

"deprem öldürmez sağlam yapılmayan yapılar öldürür" diyen İtfaiye Eğitim Amiri Mustafa Kodlar, ülkemizin ve şehrimizin bir deprem bölgesi olduğunu ve depremle yaşamayı öğrenmek için depremden önce yaşadığımız binaların depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmamız gerektiğini söyledi.

Yaşadığımız ortamlarda bulunan eşyaların sabitlenmesi gerektiğini uygulamalı olarak anlatan Kodlar, "Deprem esnasında yapacağımız doğru hareketler ile hayatta kalmayı başarabiliriz" dedi.

Deprem eğitimi sonrası küçük çocukların meydana gelebilecek yangın anında neler yapacakları ve nasıl davranacakları görsel olarak anlatıldı.

İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, velileri uyararak, "Çocuklarımız bizim geleceğimizdir ve geleceğimize sahip çıkarak lütfen küçük çocuklarımızı evde yalnız bırakmayalım" dedi.

Son yıllarda meydana gelen yangınlarda birçok çocuğun yanarak veya dumandan boğularak hayatını kaybettiğini belirten Yalım, "Evde yalnız bırakılan çocuklarımız ateşle veya elektrikli cihazlarla oynayarak yangın çıkarıyor ve korkarak yatak altına, dolap içine ve küçük odalara saklanarak alevlerin ve dumanların içinde kalarak hayatını kaybediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Yalım, soba zehirlenmeleri hakkında da vatandaşları bilgilendirdi.

İtfaiye ekipleri küçük öğrencilere, balon ve eğitici broşürler dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: