Anaokulu Öğrencileri, Kars Valisi Kara'yı Ziyaret Etti

Kars'ta anaokulu öğrencileri, Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti.

Kars'ta anaokulu öğrencileri, Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti.

Anasınıfları Komisyon Başkanı Hasan Demir, anaokulu öğrencileriyle birlikte ziyaret ettiği Vali Kara'ya, "7. Çocuk Şenliği ve Festivali" etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kara, eğitimin yaşı olmadığını belirterek, eğitimin doğumdan itibaren başlayıp hayat boyu devam ettiğini söyledi.

Kara, "Bizim zamanımızda bu anaokulları sadece geri kalmış yörelerde, o çocukların sosyal çevrelerini diğer çocuklarla eşit hale getirmek için gecekondu bölgelerinde açılırdı. Ama sonradan anlaşıldı ki anaokulları artık eğitimin bir parçası, bütün ilköğretim çağına gelmiş çocuklar anaokulu eğitiminden geçmeleri gerektiği yönünde eğitimciler kanaate vardılar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaretin ardından, "7. Çocuk Şenliği ve Festivali" kapsamında, kortej yürüyüşü yapıldı.

Valilik önünden başlayan kortej yürüyüşünde, ellerinde dövizler taşıyan öğrenciler, Faikbey, Kazımpaşa, Halitpaşa ve Atatürk caddeleri üzerinde yürüyerek, yeniden valilik binası önüne geldi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz