Anaokulu Öğrencilerine Kızamık Aşısı

Behiye Barut Anaokulu’ndaki öğrencilere kızamık aşısı yapıldı.Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu, Türkiye’nin yurtdışından gelecek...

Behiye Barut Anaokulu’ndaki öğrencilere kızamık aşısı yapıldı.

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Yüksel Kutlu, Türkiye’nin yurtdışından gelecek vakalar nedeniyle önlem almaya zorlandığını söyledi.

Kastamonu’da 2012 ve 2013 yılı içinde herhangi bir vakaya rastlanmadığını belirten Kutlu, “Bu durumun devamı ve çocukların sağlığı için Ulusal Bağışıklama Programı kapsamında, Kızamık Bilimsel Danışma Kurulunca risk grubu kabul edilen ana sınıfı aşılamalarına başlanmıştır. 12 aylık iken yapılan kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısının, ana sınıfı döneminde de yapılması sağlanarak etkinliğinin arttırılması planlanmıştır. Böylece çocuklarımızda tam bir bağışıklama sağlanacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Kutlu, Behiye Barut Anaokulu'nda 77 öğrenciye aşı yaptıklarını ve aşı uygulamalarının düzenli olarak devam edeceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: