Anaokulu ve kreş öğrencilerine kahvaltı eğitimi

Antalya Alanya Belediyesi, okul öncesi eğitim kurumlarında bilinçli kahvaltı alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlattığı proje kapsamında...

Antalya Alanya Belediyesi, okul öncesi eğitim kurumlarında bilinçli kahvaltı alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlattığı proje kapsamında anaokulu ve kreş çocuklarına uygulamalı eğitim verecek.
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geliştirdiği ‘Bilinçli kahvaltı alışkanlığı’ projesi kapsamında anaokulu ve anasınıfı yetkililerinin katıldığı programda projeyle ilgili bilgi verdi. Gıda mühendisleri Sevda Erdoğmuş ve gıda mühendisi Zeynep Kiriş’in hazırlayıp sunduğu kahvaltının önemi sunumu sonrası eğitim takvimi belirlendi ve Çevre Koruma Müdürlüğü belirlenen tarihlerde kurumlara giderek çocuklar ile uygulamalı etkinlikler düzenleyecek.
Belediye toplantı salonunda yapılan tanıtım programında konuşan Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özcan Saraç, okul öncesi çocuklara çok önem verdiklerini dile getirdi. Geleceğe yapılan en önemli yatırımın küçük beyinleri sağlıklı eğitmek olduğunu kaydeden Saraç, bilinçli kahvaltı alışkanlığı kazandırma çalışmasının 04–06 yaş grubunu kapsadığını ifade etti.
Saraç, projenin amacının kahvaltıda yenmesi gerekli besinleri besin gruplarından seçerek, dengeli bir kahvaltı tabağı örneği oluşturmak ve bu tabağın anne-babalara ulaşmasını sağlayarak okul aile kahvaltı birliğini sağlamak olduğunu ifade etti.
Anaokulu ve kreş çocukları için kahvaltının öneminin öğretilmesini istediklerini kaydeden Saraç, "Kahvaltı için besin seçimi bilgisini uygulamalı olarak yapılması ve boyama faaliyetleri, resimler, hikâyeler ile konunun pekiştirilmesinin sağlanması gerekiyor. Sabah kahvaltısıyla ilgili verilen görsel eğitim sırasında çocukla beraber; kahvaltı tabağı oluşturulması, anlatılan hikâye ile konunun pekiştirilmesini istiyoruz. Hikâye sırasında parmak kukla ile canlandırma yapılması, konuyla ilgili şarkı kullanılması istenecek. Oluşturulan kahvaltı tabağının eve gitmesinin sağlanması ve aile okul arası kahvaltı bilgisinin eşit düzeyde olmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz