Anaokulunda 'karakter Eğitimi' Dersi

Ankara’da bir anaokulu, mutlu ve başarılı çocukların yetişmesine katkıda bulunmak için 'karakter eğitimi' dersi veriyor.Programı...

Ankara’da bir anaokulu, mutlu ve başarılı çocukların yetişmesine katkıda bulunmak için 'karakter eğitimi' dersi veriyor.
Programı yürüten Psikolog Fatma Narman, günümüz çocuklarının bilmeye, öğrenmeye merakının gün geçtikçe arttığını, ailelerin de çocuklarının zekâlarını geliştirmek ellerinden geleni yaptığını belirtti.

Anne ve babaların bu konuda hiç de haksız sayılmadığını ancak EQ diye tanımlanan duygusal zekânın da başarılı ama aynı zamanda mutlu çocuk yetiştirmek için gerekli olduğunu ifade eden Narman, 'çocuğum hem başarılı, hem mutlu olsun' diyenler için söz konusu eğitim programını başlattıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

SOYUT KAVRAM ÇALIŞMASI

Psikolog Fatma Narman, karakter eğitiminin çocukların duygularını tanıması, kontrol edebilmesi, sağlıklı ve uyumlu sosyal ilişkiler kurabilmesi için kazanmaları gereken yeteneklerinin farkına varmasına rehberlik ettiğini ifade etti.

Bireylerin karakterlerinin, henüz küçük yaşlarda iken şekillenmeye başladığını anlatan Narman, "Anaokulu olarak çocuklara saygı, paylaşma, yardımlaşma, şefkat, sabır ve iyilik gibi soyut kavramları karakter eğitimi çalışmalarıyla veriyor ve bunda da son derece başarılı oluyoruz. Kurumumuzda eğitim gören öğrencilere küçük yaşlardan itibaren iyimser olma, barışçıl düşünme, kendini önemli ve değerli hissetme, kendini sevme, sorun çözebilme gibi becerileri kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: