ANAP "zamanlamaya" dikkat çekti

ANKARA (ANKA) - ANAP Genel Başkanı Salih Uzun iki büyük medya grubuna yönelik işlemleri sert bir dille eleştirerek, "Seçime yaklaşık 45 gün kala bu yapılanları anlamamak için vicdanların kör olması gerekir" dedi.

Uzun yaptığı yazılı açıklamada, "Demokrasi, bir intikam alma rejimi midir? Demokrasi, bir baskı rejimi midir? Demokrasi, orantısız güç kullanma meşruiyetinin bulunduğu bir rejim midir? Demokrasi, muhalefetin topyekün etkisizleştirildiği bir rejim midir? Demokrasi, dinin ve kültürel değerlerin alabildiğine siyasallaştığı bir rejim midir?" diye sordu ve şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Eğer, tamamına "hayır" diyorsanız, Türkiye'ye bir kez daha bakıp yeniden düşünün. İki büyük medya patronundan biri, savcılar tarafından sorgulanıyor. Bir diğerinin ise, şirketine yaklaşık 900 milyon TL vergi cezası kesiliyor. Velev ki, yapılan işlemlerin her ikisi de doğru! Peki, neden böyle bir zaman seçiliyor? Seçime yaklaşık 45 gün kala bu yapılanları anlamamak için vicdanların kör olması gerekir.

Hadi, CHP kifayetsiz! Muhalefetin hiçbirinden ses çıkmaması demokratik kültür açısından gerçekten ürkütücü! Demokrasi, güneş gibidir. Herkese lazım.
Gün ola, harman ola" (ANKA)