"ANAP'ın hedefi anavatan değil, vatandır"

BATMAN (İHA) - Devlet Bakanı Salih Yıldırım, Anavatan Partisi'nin (ANAP) öncelikli hedefinin Anavatan değil, vatan olduğunu söyledi.

Bölge gezisi çerçevesinde Batman'a gelen Bakan Yıldırım, ANAP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Gezisiyle ilgili izlenimleri basın mensuplarına anlatan Bakan Yıldırım, bölgede konuşulan tek konunun seçim olmadığını söyledi. Vatandaşların devletle barıştığını belirten Bakan Yıldırım, barış ve huzur ortamının oluşmasıyla bölgede ekonomik gelişmelerin öncelikli duruma geldiğini kaydetti. Hayvancılık, köye geri dönüş projeleri gibi konularda çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, ANAP olarak üzerlerine düşen gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

ANAP'ın baraj sıkıntısı bulunmadığını ileri süren Bakan Yıldırım, seçimin ertelenmesini Türkiye'nin geleceği açısından istediklerini savunarak, "Seçimin 1 ay ertelenmesi Türkiye'ye olumsuz bir etki yapmaz. Ancak Aralık ayında yapılacak AB görüşmelerinde olumsuz bir karar çıkması durumunda Türkiye 50 yıl kaybedecek" dedi.
Bütün partilerin bu gerçekler ışığında hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, ANAP'ın her zaman Anavatan'dan çok vatanı düşündüğünü sözlerine ekledi. Bakan Yıldırım, ANAP İl Başkanlığı ziyaretinden sonra Ankara'ya döndü.