Anasınıfı öğrencilerine aşı yapıldı

Alaplı ilçesinde ana sınıfı öğrencilerine , kızamık kızamıkçık ve kabakulak aşısı yapıldı.

Alaplı ilçesinde ana sınıfı öğrencilerine , kızamık kızamıkçık ve kabakulak aşısı yapıldı.

48 ve 66.ay arasında olan ve anasınıflarında okuyan tüm öğrencilere aşıların yapılacağını ifade eden Alaplı Toplum Merkezi Başkanı Dr. Gamze Oynar;Ana sınıfı öğrencilerine yapılan aşı yan etki olarak 2-3 gün içinde ateş yapabilir, fakat koruyuculuğu yüksek bir aşıdır. Aşı yapılan çocukların yüzde sekseninden fazlasında yan etki görülmez. Çok düşük oranda hafif kırgınlık, aşı yerinde kızarıklık ve şişlik, hafif ve az sayıda döküntüler, hafif ya da orta derecede döküntüler ve ateş, lenf bezlerinde ve eklem yerlerinde geçici şişlilikler, sertlik ya da ağrı olabilir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Gamze Oynar 1.sınıf öğrencilerine birinci öğretim yılı başında se kızamık, kızamıkcık, kabakulak aşısı yapıldı.

Lise 9. sınıf öğrencileride tetanoz aşışı oldular.

Oynar “Aşılar sağlığımız açısından çok önemli, birçok ateşli ölümcül hastalıklardan, zamanında yaptıracağımız aşılar sayesinde kurtulabiliriz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: