"Anasınıfsız Okul Kalmasın" Projesi

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta, "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesi kapsamında yaptırılan Gültekin Gürel Anaokulu düzenlenen törenle eğitime açıldı.

ZONGULDAK tarafından yürütülen proje kapsamında, Zonguldak'lı işadamı Gürcan Gürel tarafından babası Gültekin Gürel'in adına Köksal Toptan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde inşa edilen 2 derslikli anaokulu törenle açıldı. TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, törende yaptığı konuşmada, derneğin 2005'de Başbakan recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulduğunu söyledi. Yapımına aracılık edecekleri okul sayısını 500 olarak hedeflediklerini ve bu hedefe ulaştıklarını ifade eden Gülbaran, şöyle konuştu: "İstanbul'da başladığımız projeyi tüm ülkeye yaydık. Geçen yıl nisan ayında bir söz vermiştik. İki yıl içinde ülke çapında kuruluşuna aracılık edeceğimiz sınıfların sayısını 2014 yılının sonuna kadar 500'e tamamlamanın sözünü vermiştik. Bu yıl bitmeden verdiğimiz sayının üstüne çıktık. Hedefimizi aştık aşmasına ama biz kendimize sınır tanımıyoruz. Daha büyük hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkenin dört bir yanında okullarımızı açtık. Biz sadece aracıyız ve yardım etmek isteyen elleri, bize de yardım edin diyen ellerle buluşturan bir köprüyüz." İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, yapılan iki derslikli anasınıfının yaklaşık 200 bin liraya yapıldığını vurgulayarak, "Zonguldak'ta 69 okul 379 sınıfta toplam 6 bin 139 anasınıfı öğrencisi eğitim görüyor" dedi. Hayırsever iş adamı Gürel de, babası adına yaptırdığı okulun açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan okulun babası için anlamlı bir anıt olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Protokol üyeleri tarafından okulun açılışı gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: