ANAVATAN adayları nabız yokluyor

ISPARTA (İHA) - Anavatan Partisi Genel Başkan Adayı Metin Karadayı, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'dan kongre tarihini açıklamasını istedi.

Isparta ANAP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Karadayı, adaylığını açıkladığını ardından tüm illeri gezerek destek istediğini belirtti. Isparta'da gördüğü ilgiden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Anavatan Partisi Genel Başkan Adayı Metin Karadayı, "Mumcu'nun bir an önce kongre tarihini açıklamasını ve bizzat karşımda aday olarak aday olmasını istiyorum" dedi. Mumcu'nun bayram sonrası kongre tarihini açıklayacağını söylediğini ancak şu ana kadar kongre tarihini söylemediğini anlatan Karadayı, olağanüstü kongre tarihini beklediğini belirtti.

Reklam
Reklam

MERKEZ SAĞ BÜTÜNLEŞECEK

ANAP Genel Başkan Adayı Metin Karadayı, genel başkan olduktan sonra hedefinin merkez sağda bir bütünleşme yakalayacağını ve bununda Anavatan Partisi öncülüğünde olacağını belirtti. Tepeden inmeci toplum mühendisleri ile bunun gerçekleşmesinin mümkün olmadığını anlatan Karadayı, "Amacımız merkezi Anavatan Partisi'nde toplamak ve Anavatan'ı kapattırmamaktır" diye konuştu.

ANAP Genel Başkan Adayı Metin Karadayı, Erkan Mumcu'nun Demokrat Partisi'nin genel kongresini beklediğini ve Mumcu'nun da kongre kararını Demokrat Parti kongresinden sonra belirleyeceğini söyledi. "Anavatan Partisi tarihi boyunca genel kurullarını bir başka siyasi partinin genel kuruluna endekslememiştir" diyen Karadayı, şu an Mumcu'nun Demokrat Parti'nin 17-18 Kasım tarihlerinde yapılacak kongre sonucunu beklediğini anlattı. Bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını anlatan Karadayı, "Anavatan Partisi öncü bir partidir olmaya da devam edecektir" diye konuştu.