ANAVATAN, muhalefetini sürdürecek

Ankara - Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, sosyal güvenlikle ilgili tasarının şimdiki haliyle görüşülmeye devam edilmesi durumunda muhalefet etmeyi sürdüreceklerini belirterek, "Çözüm önerimizin değeri tartışılmalıdır ya da bu çözümden kaçan hükümetin tutumu engellenmelidir" dedi.

Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi konuşan Mumcu, Türkiye'de sosyal güvenlik sisteminin 1990'lı yıllardan başlayarak büyük açıklar verdiğini belirterek, bunun nedeninin Anavatan Partisi'nin daha önce gerçekleştirdiği adımları geriye götüren popülist adımlar olduğunu savundu.

Reklam
Reklam

Sosyal güvenlik açıklarının 10 yıllık toplam maliyetinin 475 katrilyon lira olduğunu ifade eden Mumcu, bu rakamın Türkiye'nin bugünkü borç toplamlarından daha fazla olduğunu söyledi.

Mumcu, "Hükümet apar topar IMF direktiflerini yerine getirmeye dönük bir paket getirmiştir ve bu paketin adına devrim, reform denilmektedir. Meclis, bu tasarıyı bu haliyle görüşmeye devam ettikçe muhalefetimizi sürdüreceğiz. Ve ben grubumun başında bu muhalefeti en etkili bir biçimde sürdürmeye karalıyım" dedi.