Anavatan Partisi grubunu kuruyor

ANKARA (İHA) - Afyon Bağımsız Milletvekili Mahmut Koçak, pazartesi günü dilekçesini vererek resmen Anavatan Partili olacak.

Alınan bilgilere göre, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve parti grup başkanvekilleri bağımsız bazı milletvekilleriyle de görüşme halinde. Bu milletvekillerinden kabul eden olması halinde Anavatan Partisi grup sayısı olan 20 milletvekilini de aşmış olacak. Koçak, Anavatan Partisi'ne katılacağı yönünde haberlere ilişkin olarak, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile uzun yıllara dayanan bir dostluğu bulunduğunu ifade etmişti. Genç kuşak siyasetçiler olarak Türkiye'nin geleceğine talip olduklarını, iz bırakabilecek politikalar üretebileceklerini belirten Koçak, şu ifadelere yer vermişti:

Reklam
Reklam

"Sadece bugün değil daha önce de sayın Mumcu ile birlikteliğimizden bir enerjinin ortaya çıkabileceğini konuşmuştuk. Anavatan Partisi'nin grubu dağılmadan önce de benim Sayın Mumcu'da vekaletim vardı. Bu noktadan sonra, Sayın Mumcu'nun da söylediği gibi partinin, grup kurarak mı yoksa kurmadan mı yoluna devam edeceği yönünde kararı gereklidir. Sayın Mumcu'nun fikirlerini ve siyaset yapma anlayışını beğeniyorum. Türkiye'de merkez siyasetin yeniden inşa edilmesinde katkım olursa bundan mutlu olurum".