Anavatan Partisi'nden Yılmaz'a rest

MALATYA (İHA) - Mesut Yılmaz'ın bir dönem yardımcılığını yapan Malatya Milletvekili ve Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Miraç Akdoğan, partilerinde liderlik arayışını olmadığını söyleyerek, Mesut Yılmaz'ın geri dönüşünün söz konusu olamayacağını ifade etti.

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, parti çalışmalarında bulunmak üzere geldiği Malatya'da parti il binasında bir basın toplantısı düzenledi. Mesut Yılmaz'ın geri dönüşüyle ilgili olarak sorulan bir soruyu cevaplandıran Akdoğan, "Anavatan Partisi'nde bir liderlik yarışı yoktur. Anavatan Partisi liderini bulmuştur, Türkiye liderini bulmuştur. Anavatan Partisi'nde bugün bir liderlik yarışı olmadığı gibi bir lider arayışı da yoktur. Sayın Yılmaz partimizin zaten üyesidir, geriye dönüşü de zaten söz konusu değildir. Niçin değildir? Zaten partinin üyesi olduğu için, istifa etmediği için partiye geri dönüşü yorumları yanlıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile Mesut Yılmaz arasın da bir mutabakat yapıldığı şeklindeki iddiaları da değerlendiren Akdoğan, "Bizim Türk halkıyla mutabakatımız vardır. Çözüm konusunda sayın Yılmaz'da dahil olmak üzere, Anavatan Partisi'nde geçmişte siyaset yapanlarda dahil olmak üzere Türk halkıyla çözüm konusunda anlaştığımız çözümün Erkan Mumcu liderliğindeki Anavatan iktidarıdır" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında hükümeti de eleştiren Akdoğan, mevcut hükümet döneminde tarımsal ürünlerin maliyetinin altında satılmaya başladığını söyleyerek, "Maalesef Türkiye son 3 yılda tahminimizde de öte geriye gitmiştir. Özellikle başta çiftçi ve esnafımız olmak üzere toplumun hemen hemen tamamı artık dayanılmaz noktalara gelen, tahammül sınırlarını aşan bir geçim sıkıntısıyla karşı karşıyadır" dedi.

Akdoğan, önümüzdeki Ramazan ayında genel başkanları Erkan Mumcu'nun Malatya'ya gelerek iftar yemeğine katılacağını söyledi.