ANAVATAN seçmeninden sağda birleşme yorumu

İSTANBUL (İHA) - Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi'nin (DYP) "Demokrat Parti" çatısı altında birleşmesinin ardından İstanbul'da ANAP'lılar birleşmeye olumlu bakıyor.

Anavatan Partisi'nin İstanbul İl Teşkilatı 9. Olağan Kongresi için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'na gelen ANAP'lılar, DYP ile birleşmeye ilişkin yorumlarda bulundu. Bir ANAP'lı iki partinin önceden beri birleşmesi gerektiğini belirterek "Yoksa kazanamazlardı. Şimdi gücümüze güç kattık. Seçimlerde başarı elde edeceğiz. Çok iyi oldu" diye yorum yaptı.

Reklam
Reklam

"Birleşmenin ardından liderlik krizi yaşanır mı?" sorusuna ise bir başka ANAP'lı, "Hayır, kesinlikle yaşanmaz. Genel başkanımız çok uyumlu bir insan. Bu tür krizlerin yaşanacağına inanmıyorum" diye karşılık verdi.

Kongreye Ümraniye'den gelen parti üyesi bir lokantacı ise "Partimiz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meclis'e girip oy kullansaydı kesin seçimlerde birinci parti olurduk. Ancak oy kaybetmemek için de DYP ile birleştik. Şimdi seçimlerde ikinci parti olabiliriz. Bizim genel başkanımız uyumlu bir insan. Liderlik krizi yaşatmaz ancak Mehmet Ağar problem çıkarabilir" diye konuştu.

Kongre salonu tamamen dolarken Türk ve ANAP bayraklarıyla tezahürat yapan partililer Genel Başkan Erkan Mumcu'nun gelmesini bekliyor.