Anavatan tabelasının çöpe atılmasına tepki

MARDİN (ANKA)- Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Nevzat Yıldız, eski başkan Süleyman Çelik'in, başkanlıktan istifa ettikten sonra il yönetimini topladığını, kişisel husumetler nedeniyle Mardin İl Başkanlığı tabelasını söktürüp çöp bidonları üzerine bıraktığını söyledi.

Yıldız, eski başkanın davranışını Mardin halkına hakaret olarak değerlendirdi ve "Bu tür saldırıyı yapanları partimiz muhatap almamaktadır" dedi. Mardin İl Başkanı Yıldız, ilçe başkanları, muhtarlar ve aşiret reisleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Anavatan Mardin il yönetiminden toplu istifa" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yıldız, eski il Başkanı Süleyman Çelik'in sahte imzalarla istifa dilekçeleri düzenlediğini, kimi üyelere de okutulmadan dilekçe imzalattırıldığını söyledi. Mardin İl Teşkilatı ile 9 ilçe ve merkez ilçe teşkilatlarının dimdik ayakla olduğunu vurgulayan Yıldız, eski başkan Çelik'in kişisel husumetlerle hareket ettiğini, toplu istifaları açıkladığı tarihte il başkanı olmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Yıldız, 2 Mayıs'ta yeni il başkanı olarak kendisinin atandığını belirtti ve Çelik'in basın toplantısı yaptığı tarihte il başkanı olmadığı halde il başkanıymış gibi yönetim kurulu üyelerini toplantıya çağırmasının ahlaka ve siyasi etiğe uygun olmadığını söyledi. Yıldız, tabelanın indirilmesine şu sözlerle tepki gösterdi:

"İl teşkilatımız tarafından emekle ve özveriyle yapılan, ülkeye çağ atlatan Anavatan Partisi gibi köklü bir partiyi simgeleyen tabelayı söküp, çöp bidonları üzerine bırakan bir zihniyetin demokrasiye ve siyasete bir şey kazandıramayacağı aşikardır. Kendi egolarını tatmin etme amacıyla yapılmış bu saldırı hem Mardin'e hem de aziz Mardin halkına yapılmış bir hakarettir. Tazvip etmiyoruz. Saldırı kişiseldir, bu tür saldırıyı yapanları partimiz muhatap almamaktadır"