Anayasa değişikliğine karşı çıkan yok

NEVŞEHİR (İHA) - "Hukuk Devletinde Ombudsmanın Rolü" konulu seminere katılmak için Nevşehir'e gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, "Anayasa değişikliğine karşı çıkan yok. Fakat özellikle 10. Madde ile ilgili 'Şöyle olsaydı daha iyi olurdu' şeklinde öneriler var" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği'nin düzenlediği "Hukuk Devletinde Ombudsmanın Rolü" konulu seminer için Nevşehir'e gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Avrupalı ombudsmanlarla birlikte Uçhisar Beldesi'nin Cevizli mevkiini gezdi. Gezide gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin, kimsenin anayasa değişikliğine karşı çıkmadığını belirterek, "Özellikle 10. Madde ile ilgili 'Şöyle olsaydı daha iyi olurdu' şeklinde, başta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olmak üzere öneri sunanlar var. Öyle olsaydı belki kadınlarla ilgili ayrıcalıklı düzenlemeler olabilirdi. Ama bu haliyle de yeterli. Zaten diğer maddelerin hepsi daha önce yapılan düzenlemelere uygun düzeltmelerdir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Mustafa Bumin, bir gün Türkiye'de ombudsmanlık müessesesinin kurulacağını ifade ederek, "Türkiye'de ombudsmanlık kurumunda görev alacakların tarafsızlığına ilişkin birtakım tereddütler var. Çünkü biz her şeyi yargıya götürmeye alışmışız. Yargı dışında birilerinin uyuşmazlığı halletmesi, bizim kafamızda sorulara neden oluyor. Ama herhalde bir gün bu müessese kurulacak" diye konuştu.

ÖSS'deki katsayı düzenlemeleriyle ilgili de açıklamalar yapan Bumin, "ÖSS'deki katsayı düzenlemeleriyle ilgili bir şey diyemem. Çünkü ileride denetimimiz söz konusu olabilir. Bugün konuşmam, gelecekte benim oyum bakımından yorumlara neden olabilir" diye konuştu.