Anayasa görüşmelerinde kavga

TBMM Anayasa Komisyonunda, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri yer kavgasıyla başladı.

ANKARA (ANKA) - Komisyona, komisyon üyelerinin dışında çok sayıda milletvekili katılınca izdiham yaşandı.

TBMM Anayasa Komisyonu Burhan Kuzu başkanlığında, AKP’nin 30 maddelik Anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere toplandı. Hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in yer aldığı toplantıya siyasi partilerin grup başkanvekillerinin yanı sıra bazı ihtisas komisyonlarının başkanları ile Anayasa Komisyonu üyesi olmayan çok sayıda milletvekili de katıldı. Çok sayıda basın mensubu da komisyon çalışmalarını izliyor.

Reklam
Reklam

Komisyon toplantısına katılan, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ayakta kalınca oturmak istediğini bildirdi. Bunun üzerine bazı AKP’li üyeler sözlü Genç’e sözlü laf atınca, Genç de, “Ben konuşacağım, buna kimse engel olamaz” dedi.

Komisyona, komisyon üyelerinin dışında çok sayıda milletvekili katılınca izdiham yaşandı. Basın yoğun ilgi gösterdiği Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerini başlatan Anayasa Komisyonu Burhan Kuzu sözlerini tamamladıktan sonra, kameraların odadan çıkmasını istedi. Bunun üzerine MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, “MHP’nin görüşleri de var. Niye siz konuştuktan sonra, kameraları çıkarıyorsunuz” sözleri üzerine Kuzu, “İşleyiş bu “diyerek karşılık verdi.

Bunun üzerine Komisyon Başkanı Kuzu’nun, talimatıyla Genç’e bir yer bulundu.

Anayasa değişikliği teklifinin üzerinde, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart “usul” tartışması başlattı. Görüşmeler “usul” tartışmasıyla devam ediyor.