Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu: Yassıada Bir Cinayet

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, merhum Başbakan Adnan Menderes’e iade-i itibar ile ilgili, "İade-i...

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, merhum Başbakan Adnan Menderes’e iade-i itibar ile ilgili, "İade-i itibar bakımından Meclis bu görevi yapmalı. Bunu sadece Menderes ve arkadaşları için söylemiyorum. O gün kim yargılansa bugün aynısını söylerdim. Yassıada bir cinayet.'' dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Burhan Kuzu, merhum Başbakan Adnan Menderes’e iade-i itibar ile ilgili, 27 Mayıs’ın bir cinayet olduğunu söyledi. Kuzu, "Belki zamanaşımı gündeme gelmiş olabilir, ilgilileri bulmak zor olabilir. İade-i itibar bakımından Meclis bu görevi yapmalı. Bunu sadece Menderes ve arkadaşları için söylemiyorum. O gün kim yargılansa bugün aynısını söylerdim. Yassıada bir cinayet.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sürecin nasıl işleyebileceğinin sorulması üzerine Kuzu, bu konularla alakalı bir komisyon kurulabileceğini belirterek, "Komisyon raporu çerçevesinde Genel Kurul’da iade-i itibar konusunda adım atılabilir." dedi.

"Başka idamlar da gündeme gelir mi, mesela Deniz Gezmiş?" sorusu üzerine Kuzu, "Bana sorarsanız aynı şey değil. Onlar yanlış olmuştur, kabul ettik. Dosyalara baktığınız zaman farklı şeyler de var orada. Suçlamalar, adam kaçırmalar, elçi kaçırmalar, belli yerleri yakmalar… Bunlardan idam çıkar mı? Çıkmamalıydı." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: