Anayasa Mahkemesi Başkanı Ve Üyeleri Afyonkarahisar’da

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, üyeleri ve eşleri, hasta sonu Afyonkarahisar’daki tarihi ve turistik mekanları...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, üyeleri ve eşleri, hasta sonu Afyonkarahisar’daki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutan Meydan Muharebesi planlarını hazırladığı Zafer Müzesi'ni gezen Kılıç ve beraberindekiler, müze hakkında Başkomutan Tarihi Milli Parkı Şube Müdürü İhsan Kırgız'dan bilgi aldılar. Zafer Müzesi çıkışında basın mensuplarına Afyonkarahisar’a gerçekleştirdikleri ziyaretle alakalı bilgi veren Kılıç, Anayasa Mahkemesi olarak etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Afyonkarahisar'ın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Hem büyük Kurtuluş Zaferi'nin başlangıcı, tarihi, siyasi, h ekonomik ve sosyal açıdan ülkemizin en önemli kavşak noktalarından birisi. Dolayısıyla gördüğüm şu; Afyon, olması gereken yerde değil. Umuyorum ki önümüzdeki yıllarda inşallah hakkettiği ve layık olduğu yerde bulunacaktır. Yöneticilerimizden de bunu bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kılıç, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 98. yıl dönümüne ilişkin ise “18 Mart, Çanakkale bizim tarihimizde çok önemli bir noktadır, çok önemli bir temel taşıdır. Ülkenin geleceğini şekillendiren en önemli savaşlardan bir tanesidir. Çanakkale'de şehit olan aziz şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlıklar diliyorum. Allah bir daha bu ülkeye böyle bir savaş göstermesin" ifadelerini kullandı.

Zafer Müzesi’nin ardından Afyonkarahisar Ulu Camii ve Mevlevi Müzesi'ni gezen Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve beraberindekilere burada Mevlevi Müze Sorumlusu ve Alan Kılavuzu Hasan Özpunar eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: