Anayasa Mahkemesi, Kanadoğlu'nu dinliyor

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (HAK-PAR) kapatılması istemiyle açılan dava kapsamında Anayasa Mahkemesi'ne sözlü açıklamalarda bulunuyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, saat 14.00'de Anayasa Mahkemesi'ne geldi. Kanadoğlu, partinin tüzük ve programında 'devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı hükümler' bulunduğu gerekçesiyle HAK-PAR hakkında açtığı kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi üyelerine sözlü açıklamalarda bulunuyor.

Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olan Abdülmelik Fırat'ın genel başkanlığını yaptığı HAK-PAR hakkındaki kapatma davası kapsamında, parti yöneticileri ön savunmalarını yapmış, Kanadoğlu esas hakkındaki görüşünü bildirmişti. Parti yöneticileri de Kanadoğlu'nun esas hakkındaki görüşü karşısında son savunma yapmıştı. Yüksek Mahkeme, sona yaklaşılan davada 7 Kasım Perşembe günü de parti temsilcilerini dinleyecek. Parti yöneticilerinin heyet önünde sözlü açıklama yapmasının ardından dava dosyası rapor hazırlaması için raportöre verilecek.

Reklam
Reklam

Kapatma davası, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'in belirleyeceği bir tarihte esastan görüşülmeye başlanacak.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler: