Anayasa Mahkemesi'ne yeni bina

ANKARA (AA)- Anayasa Mahkemesinin yeni hizmet binası, PTT Genel Müdürlüğünün Ahlatlıbel'deki 63 dönüm arazisi üzerine yapılacak. Beyaz renkli ve büyük camların hakim olduğu yeni binanın temeli, 29 Ekimde atılacak.

Anayasa Mahkemesinin, yapımı planlanan yeni hizmet binası için PTT'nin Ahlatlıbel'deki arazisi tahsis edildi.

Anayasa Mahkemesinin yeni hizmet binasının daha önce Devlet mahallesinde bir arsada yapılması planlanmıştı, ancak 19 dönüm olan arsanın yeni bina için yeterli olmayacağı düşüncesiyle bu arsadan vazgeçildi.

Reklam
Reklam

Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, PTT'ye ait Ahlatlıbel'deki 63 dönüm araziye Anayasa Mahkemesinin yeni hizmet binasının yapılması kararlaştırıldı.

Anayasa Mahkemesi yeni binaya taşındıktan sonra, Çankaya'daki şu anda kullanılan bina PTT'ye devredilecek.

Yüksek Mahkemenin, yeni hizmet binasının temeli, 29 Ekim 2006'da atılacak.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce açılan "Anayasa Mahkemesi Binası Mimari Proje Yarışması"nda birinci olan projeye göre yeni bina, 4 blok halinde dizayn edilecek. "A" blokta Başkan, Başkanvekili, üyeler ve raportörler, "B" blokta Yüce Divan, "C" blokta Uyuşmazlık Mahkemesi ve diğer idari personel, "D" blokta da sosyal alanlar yer alacak.

Binada, Yüce Divan yargılamaları için 1500 metrekarelik alan ayrılacak, bu alanda sanık bakan ve bürokratlar bekleyecek, tutuklu sanık bekleme odaları da bu binada yer alacak.

Yeni binada, 16 üye için toplam 25, raportörler için de 100 oda yapılacak.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca yapılan projenin yapım ihalesini, 33 trilyon lira muhammen bedelle "MDR" adlı firma kazandı. Binanın, 700 günde teslim edilmesi planlanıyor.

Reklam
Reklam