Anayasa Mahkemesinin Tam Gün Yasası'nı Kısmen İptal Etmesi

Anayasa Mahkemesi'nin Tam Gün Yasasını kısmen iptal etmesi ve doktorlara özel muayene açabilme imkanının...

Anayasa Mahkemesi'nin Tam Gün Yasasını kısmen iptal etmesi ve doktorlara özel muayene açabilme imkanının tekrar verilmesi konusunda Giresun Tabip Odası Başkanı Dr.Korhan Arslan bir değerlendirme yaptı.

Dr.Arslan, bu yasaya ilk günden itibaren karşı olduklarını dile getirdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Şu an Anayasa Mahkemesinin bozduğu şey esasa dair birşey değil, yani kanunu usulen bozdular,esasa dair birşey yok. Resmi Gazete'de yayınlandıktan 6 ay sonra yürürlüğe girecek şekilde bir ibareleri var. Yani şu an için hekimlerin muayene açma gibi bir durumları söz konusu değil. Sağlık Bakanlığı tam gün yasasını desteklediğini zaten başından beri söylemişti, muhtemelen usule dayalı şeyler giderilerek tekrar mecliste yasa şeklinde çıkarılarak tekrar işin peşinde olacaklarını Tabip Odası yönetimi olarak böyle düşünüyoruz"

Reklam
Reklam

Tüm hekimlerin bu konuda çok temkinli olduğunu anlatan Arslan, şunları söyledi: "Şu an hiçbir doktorun hadi ben gidip muayene açayım gibi bir düşüncesi yok, zaten Giresun Devlet Hastanesinde muayenesi olan hiçbir hekim arkadaşım yok. Arkadaşlarımızla kendi aramızda tartışıp duruyoruz neden bir mecburi hizmet uygulaması niye sadece hekimlere uygulanıyor? Kendi cebimizden sigorta ödüyoruz. Neden bunlar sadece hekimlere özel uygulamalar merak ediyoruz doğrusu. Hergün şiddete maruz olan arkadaşlarımız oluyor ülke genelinde. Ne kadar nitelikli hasta bakabiliyoruz bence sorgulanması gereken bu. Tamam Sağlık Bakanlığı kalitenin, hasta poliklinik sayılarının, ameliyat sayılarının arttığını söylüyor, niteliğinin ne kadar arttığı konusunda bizim şüphelerimiz,tereddütlerimiz var, bence bu konuya eğilmek lazım."

Tam gün yasası yürürlüğe girdikten sonra üniversite hastanelerinde çalışan bir çok değerli hocaların ayrılarak özel hastanelerde çalışmaya başladıklarını belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok kıymetli ve değerli tıp adamları tam gün yasası ile birlikte ekonomik olarak daha öncesinde eriştikleri refah durumunu sürdürebilmek için buna başvurdu. Bunun sonucunda ise tıp eğitimi kalitesizleşti. Bu süreçte temeli sağlam tıp fakülteleri çok zarar görmeyecek belki ama, perifer deki üniversitelerin bir çoğunda zaman içerisinde kalitesizleşeceğini düşünüyorum ve bununda tam gün yasasının uzak etkilerinden biri olacağını düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: