Android, Flash’tan Desteğini Çekiyor Mu?

iPhone karşısında bir dönem Android’in önemli kozlarından olan Flash desteği, yeni Nexus 7 tablette yer almayınca kafalara soru işaretleri oluşmaya başladı.

Apple ve Adobe arasında tartışmalara yol açan Flash Player, mobil cihazlardaki verimsiz performansıyla sıkıntı yaratıyor. Fakat İnternet dünyasında çok önemli bir yere sahip olduğu için Flash’tan vazgeçmek de kolay değil. Apple, mobil ürünlerinde Flash’a karşı tavır alıp HTML 5′i ön plana çıkarınca Android bu konuda bir anda dikkat çekti. Google, Android cihazlardaki Flash desteğini ön plana çıkardı ve birçok kullanıcıyı kendine çekti.

Fakat son dönemde yapılan hamlelere bakarsak Google da artık Flash’a çok sıcak bakmıyor. Android 4.0′da standart olarak bulunmayan Flash desteği, farklı tarayıcılarla sağlanıyordu. Dün ise firma, I/O etkinliğinde mobil platformlar için geliştirdiği Chrome tarayıcısının final sürümünü gösterdi. Bilgisayar kullanıcıları arasında önemli bir kullanıcı kitlesine sahip olan Chrome, artık Android kullanıcılarının da hizmetinde olacak. Chrome tarayıcıya sahip ilk ürün ise Google’ın yeni tablet Nexus 7. Google, bu tableti üzerinde Chrome tarayıcı yüklü olarak satacağını duyurdu. Fakat Chrome tarayıcısında Flash desteği bulunmuyor. Bunun yerinde video için HTML5 desteğine yer verilmiş. Dolayısıyla kullanıcıların Flash desteği için başka tarayıcılar yüklemesi gerekecek.

Reklam
Reklam

Elbette Google, Flash’ı net bir biçimde reddetmediği için bu durum Apple’ın politikasıyla karşılaştırılamaz. Fakat firmanın tutumu, Flash Player’ın Android’li cihazlarda bir performans sorunu yarattığını gösterir nitelikte.

[

****](http:// http://itadvisor.com.tr/buyun-dusun-20-bin-dolarlik-odul-kazan/)