Android’in başı dertten kurtulmuyor

Mobil dünyanın en çok tercih mobil işletim sistemi olan Android’in yakasını sorunlar bir türlü bırakmıyor ancak son gelen bilgiler durumun gittikçe daha da vahim bir seyir izlediğini gösteriyor.

Akıllı telefon üreticilerinin can simidi olan Android, uzunca bir süredir pazarın mutlak hakimi konumunda. Popülaritenin artması güzel gelişmeleri olduğu kadar olumsuz durumları da beraberinde getirmeye devam ediyor.
2010 yılından bu yana zararlı yazılımlar ile başı dertten olan mobil işletim sistemi, Google’ın aldığı ciddi tedbirlere rağmen sorunun önüne geçemiyor. Kaspersky tarafından yayınlanan son araştırma sonuçlarına göre Android platformu için geliştirilmiş zararlı yazılımların sayısında 2012’nin ikinci çeyreği içinde de ciddi artış oldu.
2012’nin ilk çeyreğindeki zararlı içerik tespiti, ikinci çeyrekte neredeyse üç katlık bir sıçrama yaparak 14.923 seviyesine ulaşmış. Üç ayda gelinen bu nokta tehlike çanlarının çalmaya başladığının açık bir göstergesi aslında.
**Rehber ve Mesaj Kutusu Tehdit Altında**
Zararlı yazılımların karakteristik özelliklerine dair de bir takım bilgiler yayınlayan Kaspersky, içeriklerin %49’unun birden fazla amaca hizmet ettiğini tespit etmiş. Mobil cihaz kullanıcılarının hassas bilgilerine yönelik olarak programlanan uygulamalar, özellikle de rehber, kısa mesaj, notlar gibi bilgileri sızdırmaya çalışıyor.
[ **](http://www.scroll.com.tr/88756/fallout-4le-ilgili-ilginc-gelisme/)