Anelka, en çok kazanan 7. sporcu

Fransa'da düzenlenen bir araştırma, Fenerbahçe futbol takımının yıldız oyuncusu Nicolas Anelka'nın, Fransa'da en çok kazanan sporcular sıralamasında 7. sırada yer aldığını ortaya koydu.

L'Equipe gazetesinin haftalık magazin ekinde çıkan bir habere göre, 5.4 milyon Avro'luk gelirle, 2005 yılında en fazla kazanan sporcular sıralamasında Anelka 7. sırada yer alıyor.

Anelka'nın, Fenerbahçe'den aylık kazandığı 400 bin Avro dışında, oynadığı her milli maç için Fransa Futbol Federasyonu'ndan da 61 bin Avro alıyor.

Reklam
Reklam

Reebok ile özel bir anlaşması bulunan Anelka, bu şirketten de reklam geliri alıyor. Dergiye göre en çok kazanan Fransız sporcular listesinde 14.6 milyon Avro gelirle, Real Madrid futbol takımında top koşturan Zinedine Zidane ilk sırada geliyor.

Cezayir asıllı futbolcuyu, 9.7 milyon Avro tutarındaki gelirle Arsenal'da oynayan Thierry Henry ve 7.8 milyon Avro tutarındaki gelirle Juventus'ta oynayan Patrick Vieira takip ediyor.

Listede yer alan ilk 10 sporcu arasında 5.6 milyon Avro tutarındaki kazancıyla 5.'inci sırayı alan NBE'nin yıldız basketbolcüsü Tony Parker dışındaki sporcuların tamamının futbolcu olması ise dikkat çekiyor.

Bu arada, Arsenal futbol takımının Fransız teknik direktörü Arsen Wenger, "Anelka'nın Almanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na mutlaka götürülmesi gerektiğini" söyledi.