Anfaş Food Product Fuarı, 15 Şubat’ta açılıyor

Antalya Expo Center’da 15-18 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 19. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda...

Antalya Expo Center’da 15-18 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 19. Uluslararası Anfaş Food Product Gıda İhtisas Fuarı, 400 katılımcı firmayla açılacak. Fuarı 45 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.
Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, Anfaş Food Product’un 18 yılda Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük gıda fuarı haline geldiğini söyledi. Fuarın, her geçen yıl yükselen bir grafikle Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki otel, restoran, fast-food, kafeterya, pastane zincirleri, süper marketler, gıda toptancıları, üniversiteler, okul kantinleri, resmi kurumlar, hastaneler, yurtlar, orduevleri, yemek fabrikaları ve tüm yiyecek içecek profesyonellerinin bir numaralı buluşma adresi haline geldiğini belirten Çalık, İran’dan 26 firmanın satın alma için Anfaş Food Product Fuarı’na geleceğini aktardı.
Çalık, şunları kaydetti: “İran’dan likit ve katı yağlar, pirinç, un, şeker, süt ve süt ürünleri, dondurulmuş gıda, bal, makarna ve ambalajlama sektörlerinin ağırlıkta olduğu 26 farklı firma sahibi ve yetkili müdürü Anfaş Food Product Fuarı’nı ziyaret edecek. İran’ın yanı sıra Irak, Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan ve Kazakistan gıda toptancıları da fuarda temaslarda bulunacak. Romanya Yiyecek Endüstrisi Federasyonu ise fuarı ilk kez ziyaret edecek.”
Aralarında Avrupa, Balkan ve Ortadoğu ülkelerinin de bulunduğu 33 ülkede tanıtım çalışmaları yapıldığı bilgisini de veren Mustafa Çalık, Japonya, Kırgızistan, Moldova, Ürdün, Mısır, Tunus’tan profesyonellerin alım heyeti olarak fuarı ziyaret edeceğini kaydetti.
Fuarda, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Kalkınma Bakanlığı’nın başkanlığında 16 Nahçıvan işletmesi, 28 çeşit gıda ürünü sergileyecek. Yunanistan’dan dondurulmuş gıda şirketi Alfa ile Malezya’dan yağ firmaları da Anfaş Food Product Fuarı’nda stand açacak. Fuarı geçen sene 20 ülkeden 44 bin 156 profesyonel ziyaret etmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz