Anfi tiyatrodaki Kutlu Doğum programı yoğun ilgi gördü

Ankara'nın Mamak ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen program yoğun ilgi gördü.Mamak Belediyesi ve...

Ankara'nın Mamak ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen program yoğun ilgi gördü.
Mamak Belediyesi ve Mamak Müftülüğü’nün Saime Kadın 75.Yıl Anfi Tiyatro Salonu’nda düzenlediği programda din görevlilerinden oluşan tiyatro topluluğunun oynadığı 'Kuşak Çatışması' adlı oyun yoğun alkış aldı. Programa katılan vatandaşlara yüzlerce gül dağıtılırken, ilçede düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılışı gerçekleşen program, Mamak Ortatepe Cami İmamı Abdullah Cinbar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Reklam
Reklam

Mamak Müftüsü Muharrem Genç, yaptığı konuşmada, Hz. Peygamber(sav)’in, doğumunun dünyanın her yerinde coşkuyla kutlandığını belirtti.

Kutlu Doğum Haftası’nın sevgi, barış ve diyalogu devam ettirmesi dileklerinde bulunan Genç, "Gül deyince akla Hz. Muhammed (sav) gelir, Hz Muhammed (sav) deyince de akla gül gelir.” dedi. Genç'in konuşmasının ardından programı izleyen vatandaşlara gül dağıtıldı.

Etimesgut Müftüsü Yunus Bıçakçı'nın verdiği 'Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku' adlı konferansın ardından din görevlilerinden oluşan 'Tasavvuf Müziği Korosu' sevilen ilahileri seslendirdi. Mamak Müftülüğü personelinden oluşan tiyatro topluluğu da oynadıkları 'Kuşak Çatışması' adlı oyunlarıyla büyük alkış topladı.

Program sonunda Mamak'ta liseler arasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası konulu şiir ve Komposizyon yarışmalarında dereceye giren 5 öğrenciye ödülleri verildi. Program sonunda okunan 872 hatim, 6 milyon tevhit, 6 bin 666 Yasin-i Şerif ve 3 milyon salâvat için hatim duası yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası'nın merhamet eğitimini yaygınlaştırdığını belirten Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.

Reklam
Reklam

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de Kutlu Doğum Haftası programlarının Hz. Peygamberi anma değil, anlama etkinlikleri olduğunu belirtti.

Akgül, "Âlemlere rahmet olan merhamet Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’in doğumunun 1441. yılında sizlerle olmaktan çok mutluyum. İki gündür gerçekleştirdiğimiz Kutlu Doğum Haftası programlarına yoğun ilgi gösteriyorsunuz. Sizlerin önceliği bizim önceliğimizdir. Kutlu Doğum haftasına dair yapılan etkinlikler aslında O’nu anma değil, anlama programlarıdır. O’nun getirmiş olduğu evrensel mesajları çok iyi anlamalı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar vermemeliyiz. Allah milletimizin birliğini, dirliğini bozmasın." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: