Angelina Jolie'nin Kadına Şiddet Konusunda Johannesburg'teki Güçlü Konuşması

Angelina Jolie, 11 Haziran'da gerçekleşen Avrupa Birliği Zirvesinde güçlü bir konuşma yaptı ve star olmasının gücünü dünya genelindeki kadın haklarına dikkat çekmek için kullandı.

Independent gazetesinde yer alan habere göre; oyuncu ve aktivist Jolie Pitt, Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde, aralarında Avrupa Birliği Başkanı Nkosazana Dlamini-Zuma ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in de bulunduğu bir grup temsilciye hitap etti.

Dünya halklarının ihtiyaçlarını temel alan konuşmasında ünlü oyuncu, dünya genelindeki kadınlara ve küçük kızlara uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Jolie Pitt; "Kadınlara yönelik şiddet -hem çatışma bölgelerinde hem de savaş olmayan toplumlarda- yani dünya genelinde yaygın bir durumda ve bu halen önemsiz bir suç olarak görülüyor ve bu konuya daha az öncelik veriliyor. Kadınlar ve küçük yaştaki kızlar kendilerine barbarca davranmaktan zevk alan radikallerle baş ediyor. Bu konu, insanoğlunun benzersiz acılar çekmesine neden olan dünyadaki çatışmaları önlemenin ve sona erdirmenin ayrılmaz bir parçası." şeklinde konuştu.

40 yaşındaki oyuncu ve BM mülteciler yüksek temsilcisi konuşmasını sürmekte olan problemlere çözümler önererek bitirdi.

"Kadınlara özel olarak tasarlanmış uzun vadeli güvenliği sağlayacak, kadınlara odaklı ve kadınlar tarafından yapılmış kanunlara ihtiyacımız var. Erkeklerin zararına veya erkeklerin yerine değil ama erkeklerin yanı sıra, erkeklerle birlikte kadınların da hazırladığı kanunlar."

Jolie Pitt, erkeklerin de dünya genelindeki kadın hakları konusuna dahil olmasının kritik önemine değindi ve bunun bireysel olarak bir şeyler yapma seviyesinden başladığını belirtti: "Güçlü, özgür ve eğitimli bir kadından daha büyük bir stabilite göstergesi yoktur. Kadına saygı duyup destekleyen bir erkekten de daha ilham verici bir rol model olamaz."

Reklam
Reklam