ANGİAD Başkan Yardımcısı Semiz:

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkan Yardımcısı Fatma Semiz, "En refah kentler" listesine Türkiye'den sadece Ankara'nın girdiğini kaydetti.

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkan Yardımcısı Fatma Semiz, "En refah kentler" listesine Türkiye'den sadece Ankara'nın girdiğini kaydetti.

Semiz, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler'in dünya kentselleşmesiyle ilgili yan örgütü HABİTAT tarafından hazırlanan "En refah kentler" raporuna göre Ankara'nın, dünyanın en refah 31'inci şehri olduğunu ifade etti.

Ankara'nın, daha müreffeh ve yaşanabilir bir kent olması için yalnızca yerel yönetimlere değil, sivil toplum kuruluşlarına, özellikle de iş dünyasına önemli görevler düştüğünü belirten Semiz, yapılması gereken daha çok iş olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Sıralamada, şehirlerin ekonomileriyle birlikte gelir dağılımları, ekolojik devamlılığı, yaşam kalitesi, yaşayan insanların mutluluğu ve güvenliği, eğitime ulaşılabilirliği, yaşam ortalaması, kentin altyapısı ve üretkenliği gibi özelliklerinin dikkate alındığını vurgulayan Semiz, "70 dünya şehri arasından sıralamaya giren tek Türkiye şehri Ankara" ifadesini kullandı.

Semiz, refah seviyesinin yükselmesi için öncelikle kent ekonomisinin güçlenmesi gerektiğini belirterek, ekonomik büyüme için de başkentte sektörel çeşitliliğin arttırılması, yeni istihdam alanları yaratılmasının zorunlu olduğuna dikkati çekti.

Muhabir: Necip Fazıl Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: