ANGİAD Başkanı Değer:

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, işletmelerin çeşitli gerekçelerle markalaşmaktan kaçındıklarını belirterek, bunun sonucu olarak da pek çoğunun

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, işletmelerin çeşitli gerekçelerle markalaşmaktan kaçındıklarını belirterek, bunun sonucu olarak da pek çoğunun ya kendi yağlarıyla kavrulan ya da yabancı firmaların gölgesinden kurtulamayan şirketler haline geldiklerini bildirdi.

Değer, yaptığı yazılı açıklamada, ANGİAD'ın düzenlediği Markalar Zirvesi etkinliğinin 3'üncüsü için hazırlıkların başladığına dikkati çekerek, 28 Mart'ta gerçekleştirilecek 3. Markalar Zirvesi'nin ana temasının "Fark Yaratanlar" olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Zirveye konuşmacı olarak bu yıl da kendi alanlarında fark yaratan, mal veya hizmet alanında markalaşmış firmaların temsilcilerinin katılacağını ifade eden Değer, katılımcıların marka olma yolunda nasıl fark yarattıklarını, firmaların bu yoldaki hedeflerinin neler olması gerektiğini anlatıp markalaşma konusunda iş dünyasına yol göstereceğini bildirdi.

Koşulları giderek ağırlaşan bugünkü rekabet ortamında firmaların ayakta kalabilmesinin, uzun dönemde başarılı ve rakiplerinden farklı olabilmesi ve daha çok pazar payı elde edebilmesi için markalaşma yolunda ilerlemelerinin şart olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bugün ülkemizde markalaşmaya yeterince önem verilmiyor. İşletmeler ne yazık ki çeşitli gerekçelerle markalaşmaktan kaçınmaktadır. Bunun sonucu olarak da pek çoğu ya kendi yağlarıyla kavrulan ya da yabancı firmaların gölgesinden kurtulamayan şirketler haline gelmişlerdir. Bizleri mutlu eden şeyse, başta Ankara'dakiler olmak üzere Türk firmalarının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında güçlenerek rekabete devam etmelerini sağlamayı, dünya çapında marka olmalarının önünü açmayı hedefleyen Markalar Zirvesi'nin bu konuda farkındalık yaratmış olmasıdır. Bu zirve sayesinde işletmeler markalaşmanın önemini giderek daha fazla kavramaya, bu yönde adımlar atmaya başlamıştır. Ankara markalarını zirveye taşımayı kendisine hedef koyan ANGİAD, 3. Markalar Zirvesi'yle de bu hedefine bir adım daha yaklaşacaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir : Merve Özlem Çakır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: