ANGİAD Başkanı Değer:-"Kuzey Irak'tan Yapılan Petrol Ithalatınailişkin Yaşanan Sıkıntılar Bir An Önce Çözümekavuşturulmalı"

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Kuzey Irak'tan yapılan petrol ithalatına ilişkin yaşanan sıkıntıların bir an önce çözüme

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Kuzey Irak'tan yapılan petrol ithalatına ilişkin yaşanan sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

ANGİAD'dan yapılan açıklamaya göre, Değer, Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürü Hüsnü Dilemre'yi ziyaret etti.

Değer, ziyarette yaptığı konuşmada, son günlerde Irak petrol ürünleri ticaretinde sıkıntılar yaşandığını belirterek, Kuzey Irak'tan yapılan petrol ithalatına ilişkin yaşanan bu sıkıntıların bir an önce çözülmesini talep etti.

Reklam
Reklam

Sorunun, akılcı ve uzlaşmacı metotlarla kısa sürede bitirilmesini beklediklerini vurgulayan Değer, Türkiye için büyük önem taşıyan petrol taşımacılığında yaşanan bu sıkıntının giderilmesi için iki ülke devlet yetkililerinin mutlaka bir araya gelip, mutabakat sağlaması gerektiğini ifade etti.

Değer, bu sayede sorunun çözüleceğine inandıklarını kaydetti.

Muhabir: Hüseyin Karatepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: