Ani Gelen Sıcaktan Bunalan Ödemişli Vatandaşlar Göle Koştu

Uzun süren kış ve yağmurlu havanın ardından Ödemiş’te vatandaşlar sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasının ardından...

Uzun süren kış ve yağmurlu havanın ardından Ödemiş’te vatandaşlar sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasının ardından Ege’nin Abant’ı olarak adlandırılan Gölcük Yaylası’na akın etti. Sıcaklığın aniden yükselmesi ile Pazar gününü değerlendirmek isteyen vatandaşlar çareyi Gölcük yaylasına çıkmakta bulurken Ödemiş dışından da onlarca ziyaretçi pazar tatilini yaylada değerlendirdi.

Aileleri ile Gölcük yaylasına çıkan çok sayıda vatandaş göl kenarına kurdukları piknik masaları ile balık avlayarak vakit geçirdi, kimi vatandaşlar da söğüt ağaçlarının gölgesinde serinlemeyi tercih etti. Mangal yapıp göl kıyısında karınlarını doyuran vatandaşlar gölden tuttuğu balıkları mangalda pişirmenin keyfini yaşadılar.

Reklam
Reklam

Ödemiş'e bağlı Bademli’de yapılan kiraz festivaline rağmen Gölcük yaylasındaki çay bahçelerinde oturacak yer bulmakta zorluk çekildi, siftahsız kış günlerini geçiren esnaflarında da bir nebze de olsa yüzünü güldürdü.

Gölcüklü esnaflar yoğunluğun sevindirici olduğunu söyleyerek “Sıcaklıkların uzun süre düşük seyretmesi nedeniyle Gölcük’te mevsim geç açıldı. Bu hafta sıcaklık kendisini gösterdi. Gölcük'ün meşhur saç pidesini yetiştirmekte zorlandık.” dediler.

Sıcaklıkların artmasının kendileri adına sevindirici olduğunu belirten çay bahçesi işletme sahibi Olgun Işlak da “Sezon başından beri beklediğimiz yoğunluk yeni başladı. Pazar günü boş masa kalmadı. Ovada sıcaklığın artmasıyla Gölcük’teki tüm tesisler doldu. Sıcak yaz günlerini serin bir tatille değerlendirmek isteyen herkesi yeryüzü cenneti olan Gölcük Yaylası’na bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz