"Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı Yaşıyoruz" Projesi

Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce SODES kapsamında yürütülen ve Kalkınma Bakanlığınca desteklenen "Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı Yaşıyoruz" projesi tanıtıldı.

Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce SODES kapsamında yürütülen ve Kalkınma Bakanlığınca desteklenen "Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı Yaşıyoruz" projesi tanıtıldı. Hacı Memnune Evsen Huzurevi salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hayrettin Pala, Huzurevi Müdürü Metin Ağırbaş ve huzurevi sakinleri katıldı. Pala, yaptığı konuşmada, Bayburt'ta hem Engelliler Destek Programı hem de Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yaşlıların ve dezavantajlı grupların katılması amacıyla iki proje yürüttüklerini belirterek, "Bir projemiz, Hedef Engellilerin Tam Katılımı Projesi ki bunu çok önemsiyoruz. Bu projemizle Bayburt'ta engelli veri tabanını oluşturmuş oluyoruz. Buna göre Bayburt'taki nüfusun nicelik ve nitelik olarak oranını çıkarmış olacağız" dedi. Diğer projelerinin ise SODES kapsamında "Anılarla Yaşlanıyoruz, Anı Yaşıyoruz" projesi olduğunu ifade eden Pala, "Biliyoruz ki yaşlılarımızın en iyi tedavi yöntemi anılarla tedavi yöntemidir. Yaşlılarımızın anılarını gençlerle paylaşması için biz kuşaklar arası buluşmayı bu projeyle sağlayacağız. Proje kapsamında sosyal kültürel faaliyetler ve resim kursları düzenleyeceğiz. Üniversite öğrencileri ve gençlerimizi yaşlılarımızla buluşturacağız. Bu projeyle temel amacımız yaşlılarımızın zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirerek sıkılmalarını önlemektir" dedi. Programın ardındah Vali Ünlüer, yaklaşık bir yıldır hizmet veren Bayburt Hacı Memnune Evsen Huzurevi sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vali Ünlüler, 39 kişiye hizmet veren huzurevinde kalanlardan Rahmi Başaran'ın okuduğu Kuran-ı Kerim ve türküleri dinledi. Huzurevi sakinleri ise Vali Ünlüer'e isteklerini iletti. Vali Ünlüer, büyüklerin anılarından her zaman istifade etmek istediklerini belirterek, "Yeni yapılmış bir huzurevi olduğu için bir takım eksiklikler olabilir. Buradaki eksikler de giderilince her şey daha güzel olacak diye düşünüyorum. Sizlerin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Onun için buradayız. Allah'a emanet olun" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: