Anıtlar Kurulu Tarihi Mekanları Inceledi

Halk arasında Anıtlar Kurulu olarak bilinen Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri, Orhaneli’nde...

Halk arasında Anıtlar Kurulu olarak bilinen Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri, Orhaneli’nde kentsel sit alanlarını inceledi. İsmetpaşa Mahallesi Yıldız Havuz çevresinde yoğunlaşan tescilli binaları inceleyen kurul üyeleri, Orhaneli’ye has dokusu olan mimari örneklerin korunması gerektiğini belirtti.

Kurul Başkanı Yüksek Mimar Halil Nur Çapa, 'tarihi yapıları yıkalım kurtulalım' anlayışının dünyada bittiğini, artık Afrika'daki kabilelerin bile tarihi değerlerine sahip çıkıtığını, burada bulunan binaların da ayağa kalkması için çok yönlü bir çalışma yapılacağını belirtti. Mimar Çapa, “Orhaneli'ye ilk kez geliyorum, bir şehircilik uzmanı olarak gittiğim yerlerde önce tretuvar ve kaldırım çalışmalarına bakıyorum. Bir çok gelişmiş il ve ilçede bu sorunun yüzde 50’si bile çözülmez iken, Orhaneli’de bu sorunun tamamına yakınının çözüldüğünü gördüm. Başkan Tatlıoğlu’nu şehircilik adına yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Tatlıoğlu, tescilli bina sahiplerinin bürokratik engeller yüzünden, mülklerini restore etmede büyük sıkıntılar çektiğini hatırlattı. Tatlıoğlu, Orhaneli gibi küçük ölçekli koruma alanları için tarihsel dönüşüm yapılması gerektiğini, belediye olarak tarihi yapı sahiplerine her türlü teknik desteği vereceklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: