Anıttaki 'yurtta Sulh Cihanda Sulh' Yazısı Tahrip Edildi

Batman’da barış süreci ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'ndaki 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısı yerine...

Batman’da barış süreci ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'ndaki 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısı yerine asılan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısı tahrip edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtındaki 30 yıllık 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısı geçtiğimiz günlerde valilik tarafından değiştirilerek yerine yine Atatürk’ün sözü olan 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısı asılmıştı. Yazının değiştirilmesinin ardından kimliği belirsiz kişiler 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısını karalayarak yerine yeni 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazmıştı. Püskürtme boya ile Atatürk anıtına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısının yazılmasının ardından dün akşam saatlerinde ise yine kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısı tahrip edildi.

Reklam
Reklam

Birilerinin barış sürecinde ortalığı karıştırmak istediklerini belirten görgü tanıkları, "Yazı parçalandıktan sonra birkaç yeri telefonla aradık. Bir sonuç alamadık daha sonra olay yerine polisler geldi. Polislerle de tartıştık. Bu bir provokasyondur, başka bir şey değil. Yazı kime ne yapmış, bu süreçte böyle bir şeyin yapılması çok yanlıştır. Kolluk kuvvetleri eğer isterlerse bu şahısları çıkarabilirler. Kimlikleri, kim oldukları ve niçin bunu yaptıklarını öğrenebilirler. Bu süreçte böyle bir şeyin yapılması doğal değildir" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz