Anız Yakana Para Cezası Verilecek

Saruhanlı ilçesinde anız yaktığı tespit edilen kişilere para cezası uygulanacağı bildirildi.

Saruhanlı ilçesinde anız yaktığı tespit edilen kişilere para cezası uygulanacağı bildirildi.

Saruhanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin hububat hasadının ardından ikinci ürün yetiştirmek amacıyla tohum yatağı hazırlamak için zaman zaman anız yaktıklarının görüldüğü, anız yakmanın bir çevre felaketi olduğu ifade edildi.

İlçede anız yakılmasının önlenmesi amacıyla, ilçe müdürlüğü ve jandarma personelinden oluşan kontrol ekibi kurulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Anız yakmak üründe verim düşüklüğü meydana getirir. Buradan çıkan duman havaya karbonmonoksit salar, havayı kirletir ve küresel ısınmayı tetikler. Anız yakmak yerine üreticiler tarlalarında sürüm işlemi yapabilirler. Bu daha akılcı bir çözümdür. Böylelikle ürünün sapları toprağa karışır ve organik gübre görevi görür. Anız yakmanın toprağa ve ürüne hiçbir faydası olmadığı gibi, zararları çoktur."

Yetkililer, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66. maddesi gereğince anız yakılmasının yasaklandığını, yasağa uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağını ifade ettiler.

Muhabir: Muammer Kökçüoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz