Ankamall'da 'engelsizsevda.com' Adlı Tiyatro Oyunu

Ankamall Alışveriş Merkezi'nde Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında sergilenen 'engelsizsevda.com' isimli tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Ankamall Alışveriş Merkezi'nde Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında sergilenen 'engelsizsevda.com' isimli tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Yenimahalle Kaymakamlığı ile Yenimahalle Belediye Başkanlığı tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında yer alan 'Ver Elini Ankara' kampanyasının tiyatro ayağı Ankamal Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu kapsamda, 'engelsizsevda.com' isimli tiyatro oyunu Ankamall AVM Sanatolia Gösteri Merkezi'nde gösterime başladı.

Reklam
Reklam

Tiyatro oyunuyla ilgili bilgi veren oyunun yazarı ve yönetmeni Turgay Yıldız, oyunun bir engelli komedisi olduğunu ve oynayan kişilerin herhangi bir engeli olmadığını söyledi. Engelliler üzerine kurulu hikayenin aslında toplum ve kurumlarda engellilere karşı yaşanan kabalaşmayı anlattığını belirten Yıldız, "İkinci konu ise insanların kendi kendine koyduğu engeller anlatılmaktadır. Türk'ün-Kürt'e, Alevi'nin-Sünni'ye, babanın oğula, oğlun babaya karşı oluşturduğu engeller tematik bir şekilde anlatılmaktadır" dedi.

Proje kapsamında düzenledikleri tiyatro etkinliği hakkında açıklamalarda bulunan Ankamall AVM Müdürü Buğra Köse, engellilerin kafalarında bir engel olmadığını, aslında engelin engelsizlikten başladığını anlatılması üzerine kurulu bir oyun olduğunu belirterek, "Ankamall olarak bize böyle bir proje geldiğinde hoşumuza gitti. Senaryoyu okuduk. Bizde bu konunun bir parçası olmak istedik. Herkesi bu oyuna davet ediyorum. Engelleri ortadan kaldırmak için. Biz bu tarz projelere her zaman destek vermeye devam edeceğiz. 2012 için kurgumuz şu an için mevcut, 2013 yılı için hazırlıklarımız devam etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

7 kişi tarafından sergilenen oyuna, Ankamal Alışveriş Merkezi Operasyon Müdürü Tahir Çelik ve diğer davetliler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: