Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Proje tamamlandığında başkentte hizmet veren 110 itfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma ile diğer zaruri numaraları tek merkezde ve tek numara altında toplayarak, 7 gün 24 saat esasına göre etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, yapımı hızla devam eden Acil Çağrı Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Yüksel, şantiye alanını gezerek inşaatın son durumu hakkında teknik ve idarî personelden bilgi aldı. Başkentteki kamu kurumlarınca yürütülen tüm çağrı merkezlerini tek çatı altında toplamayı hedefleyen projenin gerçekleştirilmesine Ankara Valiliği olarak çok önem verdiklerini söyleyen Yüksel, Türkiye’de farklı acil çağrı için hâlen farklı hizmet numaraları kullanıldığını belirterek, “Proje tamamlandığında başkentte hizmet veren 110 itfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma ile diğer zaruri numaraları tek merkezde ve tek numara altında toplayarak 7 gün 24 saat esasına göre etkin ve verimli bir şekilde hizmet sunmayı hedefliyoruz. Ankara'da kurulacak bu merkez, aynı zamanda ilgilenenlere model olacak niteliklere sahip olacaktır” ifadesini kullandı.
Yüksel, 112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin “Acil durum çağrısı yapma halinde vatandaşların birden çok numara yerine tek bir numarayı öğrenmeleri ve Acil yardım çağrısı alındıktan sonra en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumdaki kişiye ulaşabilmek” gibi hayati değer taşıyan iki önemli amaç ve işlevinin olduğunu söyledi.
Acil durumlara ivedilikle müdahale edebilme hususunda koordinasyonun önemini vurgulayan Vali Yüksel, “Acil Çağrı Merkezleri Projesi’nde, sağlık, itfaiye, jandarma, polis ve valiliklerce gerekli görülen diğer birimlerin aynı mekânda olduğu ve koordinasyon imkanı sağlayan co-location modeli tercih edilmiş ve çalışmalar buna göre yapılandırılmıştır. Bu modelde çağrının alınması, olayların takip ve koordinasyonu aynı mekan içerisinde bulunan görevliler tarafından yerine getirilecektir” dedi.
PROJE HAZİRAN SONUNDA TAMAMLANACAK
Vali Yüksel, “Acil yardım çağrısı amacıyla herhangi bir vatandaşımız tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında, sabit hatlardan gelen çağrılarda eş zamanlı olarak arayan kişinin isim, adres ve konum bilgisi yazılım üzerinden Türk Telekom tarafından çağrı ile birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletilecektir. Mobil hatlar üzerinden yapılan çağrılarda ise çağrının yapıldığı yerle ilgili olarak, şu anki teknolojiyle baz istasyonlarının kesişim noktaları esas alınarak yaklaşık bir yer belirlenmesi mümkün olacaktır. 112 Acil Çağrı Merkezlerinde kullanılacak yazılım, coğrafi bilgi sistemi ile entegre bir yazılım olduğu için bu sistem sayesinde vatandaştan isim ya da adres sormaya gerek kalmayacağı için zamandan tasarruf sağlanacaktır” diye konuştu.
İl Özel İdaresi alanının bir bölümünde inşa edilmekte olan Acil Çağrı Merkezi’nin sosyal donatılarına kadar bütün detaylarının düşünüldüğünü dile getiren Yüksel, yapımına hızla devam edilen inşaatın Haziran ayı sonu itibariyle bitirilebileceğini söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz