"Ankara afet bölgesi ilan edilsin"

ANKARA(ANKA)- İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yard.Doç.Dr. Nüket Sivri, Ankara'da yaşanan susuzlukta salgın hastalık riskinin artması nedeniyle kentin "afet bölgesi" ilan edilmesini önerdi.

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ercan Yavuz da, Ankara'da yaşanan olağanüstü duruma karşı kent yöneticilerinin kriz merkezi oluşturarak olağanüstü bir yönetim uygulaması gerektiğini söyledi. Yavuz, afet bölgesi ilanı önerisinin değerlendirmesini istedi.

-OLAĞANÜSTÜ DURUMDA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM ALINMALI-
İstanbul Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Nüket Sivri, katıldığı bir televizyon programında Ankara'da yaşanan susuzluğu değerlendirdi. Sivri, salgın hastalık tehlikesine dikkat çekerek, kentin "afet bölgesi" ilan edilmesini önerdi.

Reklam
Reklam

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ercan Yavuz da ANKA'ya yaptığı açıklamada, afet bölgesi ilanı önerisini değerlendirdi. Yavuz, kentin olağanüstü bir durum yaşadığını bu nedenle olağanüstü bir yönetime ihtiyacı olduğunu belirtti. Afet bölgesi ilanının değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı kabul etmese de Ankara'da tam anlamıyla olağanüstü bir durum yaşanıyor. Suyun kesilmesinde, açılmasında ve depolanmasında ciddi salgın hastalık riski var. Kent yönetimi olağanüstü teyakkuza geçmeli" dedi.

Yavuz, Ankara'nın Haziran ayından itibaren önlem alması gerektiğini ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin durumun ciddiyetini kabul etmediğini öne sürdü. Yavuz, "İl Hıfzısıhha Kurulu'nun Ocak ve Mart aylarında yaptığı toplantılara belediyeden katılım olmadı. Toplantılarda yaz sıcağında suyun azalacağı ve hastalıkların artacağı uyarısı yapıldı. Üzerine kesinti olması durumun boyutlarını artırdı" diye konuştu. Yavuz salgına karşı önlemleri şöyle sıraladı:
-Yoksul kesimlere güvenilir su dağıtılmalı.

Reklam
Reklam

-Suyun kesilip bırakılması sırasında, mikroorganizmaların negatif basınç nedeniyle suya karışması önlenmeli.
-Depolardaki durgun sularda oluşacak mikroorganizmaların nasıl temizleneceğinin bilgisi verilmeli. Klor tabletleri dağıtılmalı.
-Kent yönetimi kriz merkezi oluşturularak Ankara'nın afet bölgesi ilan edilmesi önerisi değerlendirilmeli."