Ankara, Atık Su Arıtma Tesisleriyle Donatıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçelerdeki içme suyu sorunun kısa sürede çözülmesinin ardından, 8...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçelerdeki içme suyu sorunun kısa sürede çözülmesinin ardından, 8 adet bölgesel atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini söyledi.

Ankara’nın atık su arıkta sistemi hakkında bilgi veren Başkan Gökçek, öncelikle vatandaşların temiz ve güvenli su içmeleri için eski olan su şebekeleri ile ilgili her türlü yatırımı yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmaların ardından atık suların yerinde arıtılması için de bölgesel atık su arıtma tesisleri kurduk. Bunlardan 6 tanesi hizmete girdi, 2’sinin ise yapım çalışmaları devam ediyor." dedi.
Uzak ilçelerdeki atık suların, merkezi arıtma tesisine iletim hattı yapılarak bağlanmasının ekonomik olmadığını, bu durumlarda bölgesel atık su arıtma tesisleri inşa ettiklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

ORTADOĞU’NUN EN BÜYÜK ARITMA TESİSİ ANKARA’DA

Ankara’nın merkezi ile merkez ilçelerinin atık su arıtmasının, 765 bin metreküp kapasiteye sahip Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi’nde yapıldığını hatırlatan Başkan Gökçek, yeni bölgesel atık su arıtma tesisleri hakkında bilgiler verdi. Gökçek, "Tatlar Merkezi Atıksu Arıtma Tesisi ile Ortadoğu’nun en büyük arıtma tesisine sahibiz. Yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucunda uzak ilçelerin atık sularını bu merkeze taşıyarak arıtmaktansa bölgesel tesisler kurmanın daha ekonomik ve aynı zamanda daha avantajlı olduğunu tespit ettik. Bu çerçevede ihtiyaç duyulan ilçelerde bölgesel arıtma tesislerini inşa ederek hizmete aldık." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: