Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu:

Türkiye Barolar Birliği Başkan Adayı ve Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, Türkiye'de hakimlerin savcılarla...

Türkiye Barolar Birliği Başkan Adayı ve Ankara Barosu Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu, Türkiye'de hakimlerin savcılarla bir olup savunmayı ve avukatları yok sayma eğilimine girdiğini öne sürdü.

‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ konulu bir sempozyuma katılmak için Bursa'ya gelen Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Gazeteciler Cemiyeti hakkında bilgi alan Feyzioğlu, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'nun, “Polis, savcı gibi, bilirkişiler ise hakim gibi görev yapıyor” açıklamasına katıldığını belirtti. Karakullukçu’nun açıklamasının eksik olduğuna işaret eden Feyzioğlu, “Danıştay Başkanının açıklamalarında önemli eksiklikler var. Hakimlerimiz, savcılarla bir olup savunmayı ve avukatları yok sayma eğilimine girmişlerdir. Oysa bugün herkesin bilmesi gereken şudur. Avukat, yurttaşı savunur. Yurttaşı savunan bulunmadığı bir sistemde hakim üzerinde cübbesi olsa bile hakim değildir. Savcı, üzerinde savcı cübbesi taşısa bile savcı değildir. Yurttaşı savunan avukatın dışlandığı yerde hakim ve savcı sıfatlı kişiler iktidarın bürokratından ibarettir” dedi.

Reklam
Reklam

“BAĞIMSIZ SAVUNMA OLURSA HAKİM HAKİM GİBİ DAVRANIR”

“Ne zaman ki sistemde, bağımsız ve etkin savunma olur, o zaman hakimler hakim, savcılar savcı gibi davranmaya başlar” diyen Feyzioğlu, Hüseyin Karakullukçu’nun açıklamalarını doğru ama avukatlığın yeri ve işlevinin altının çizilmemesi sebebiyle eksik bulduğunu anlattı. Feyzioğlu, “Bu eksikliğin de bir an önce giderilmesi gerek. Eğer çağdaş uygarlığı yakalamak istiyorsak bunun düzenlenmesini umut ediyorum. Biz üzerimize düşeni bu noktada yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bir Anadolu basını gerçeğinin olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, “Bir Anadolu basını gerçeği var. Yılmadan, başını eğmeden kararlılıkla cesaretle doğru bildiğini yazmaya devam ediyor. Ben kahramanlık haline gelen gazeteciliği cesaretle ve namusla sürdürdüğünüz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Kurtuluş Savaşı döneminde büyük mücadele veren yerel basının, bulunduğu bölgenin sesi kulağı ve gözü olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: