Ankara Bölgesel Yenilik Stratejisi Sektörler Arası İşbirliği Çalıştayı

Ankara Bölgesel Yenilik Stratejisi Sektörler Arası İşbirliği Çalıştayı, OSTİM’de gerçekleşti.Çalıştayda savunma ve havacılık, ilaç ve tıbbi cihazlar, iş ve inşaat makineleri, bilişim ve tarım-gıda sektörleri arasında yapılabilecek muhtemel işbirlikleri yoluyla çeşitli temalarda yeni bir ürün/teknoloji ve işbirliği alanını ortaya çıkarmak amacıyla yuvarlak masa çalışmaları yürütüldü.

Ankara Bölgesel Yenilik Stratejisi Sektörler Arası İşbirliği Çalıştayı, OSTİM’de gerçekleşti.
Çalıştayda savunma ve havacılık, ilaç ve tıbbi cihazlar, iş ve inşaat makineleri, bilişim ve tarım-gıda sektörleri arasında yapılabilecek muhtemel işbirlikleri yoluyla çeşitli temalarda yeni bir ürün/teknoloji ve işbirliği alanını ortaya çıkarmak amacıyla yuvarlak masa çalışmaları yürütüldü. Sektörler arası işbirlikleri için muhtemel ortaklık yöntemleri, yapıları, mevzuat ve insan kaynakları altyapısı gibi konular ele alındı. Sektörler arası iş birliği çalışması temaları ile ilaç ve tıbbi cihazlar sektörü şu şekilde:
TEMA 1: Yapay organlar
TEMA 2: Uzaktan teşhis tedavi sistemleri
İş ve İnşaat Makineleri Sektörü
TEMA 3: Robotik makineler
TEMA 4: Akıllı inşaat sahaları
TEMA 5: Kritik parça üretimi
Gıda ve Tarım Sektörü
TEMA 6: Gıda teknolojileri
TEMA 7: Akıllı tarım (Hasat öncesi yenilikçi çözümler: sensörler, kamera sistemleri vb.)
TEMA 8: Tıbbi bitkilerin ilaç sektöründe kullanımı
Yenilikçilik Ekosistemi
TEMA 9: Ortak teknolojilerin geliştirilmesine yönelik kümeleşmeler (VR, yapay zeka, robotics vb.
TEMA 10: AR-GE, uygulamalı araştırmalar ve ticarileşme

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz