Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak akıllı kartlarda öğrenci ücretinin 5 lira olmasını kararlaştırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yılbaşından itibaren uygulanmaya başlanacak akıllı kartlarda öğrenci ücretinin 5 lira olmasını kararlaştırdı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, otobüs, metro ve Ankaray’a binişlerde kullanılacak Ankarakart'ta 31 Aralık'a kadar öğrenci ücreti 5 lira olarak belirlenmişti. Bu tarih sonrasında öğrenciler bandrol ücreti ödemek zorunda kalacaklardı. Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan yeni karar sonrası öğrenciler, 1 Ocak 2014'ten itibaren de bandrol ücreti vermeden kartlarını aynı ücretten, 5 lira ödeyerek alabilecek. Açıklamada, hazırlanan raporda en ucuz kart ücretinin Ankara Büyükşehir Belediyesince uygulandığı ve kart ücretinin Ankara'da yüksek olduğuna ilişkin iddiaların da gerçeği yansıtmadığının ifade edildiği belirtildi. -Baz istasyonlarıyla ilgili çalışma Açıklamaya göre başkentlilerin istek, talep ve şikayetlerinin de değerlendirilerek kararlara imza atılan Belediye Meclis toplantısında görüşülen baz istasyonlarıyla ilgili bir rapor da Meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Bu raporla, baz istasyonları ve televizyon vericilerinin çevreye ve kişilere zarar vermeyecek yerlere taşınmaları için gerekli çalışmaların yapılması karara bağlandı. Belediye Meclisi, özellikle kış aylarında biriken çöpler nedeniyle tıkanan, istenmeyen görüntü ve kazalara neden olan mazgal ve rögarların temiz tutulmasına ilişkin bir karara da imza attı. "Ankara Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırlarında bulunan mazgalların ve rögarların çöplük gibi kullanılmaları sonucu tıkanmalar, göllenmeler oluşmaktadır. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür" değerlendirmesinde bulunulan Su ve Kanal Hizmetleri Komisyonu Raporu da kabul edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: