Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi kapsamındaki çalışmalarına, Çıkrıkçılar Yokuşu Mazi Sokak'taki restorasyon uygulamaları ve Hacı Bayram Camii

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi kapsamındaki çalışmalarına, Çıkrıkçılar Yokuşu Mazi Sokak'taki restorasyon uygulamaları ve Hacı Bayram Camii civarında seyir terası ile otopark yapımını da ekliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin imarı, ekonomik ve sosyal hayatı, ulaşımı, dönüşüm projeleri gibi konularda gündem maddelerinin görüşüldüğü kasım ayı toplantılarına devam ediyor.

Toplantıların 5'inci oturumunda, kentsel sit alanında kalan bazı bölgelerde yapılacak restorasyon çalışmaları ele alındı. Meclis'te oybirliğiyle kabul edilen başkanlık yazısı doğrultusunda, Çıkrıkçılar Yokuşu Mazi Sokak'ta şubatta çıkan yangın nedeniyle işyerlerindeki kayıpların en kısa sürede telafi edilmesi kararı alındı.

Reklam
Reklam

Meclis gündeminde ele alınan bir başka konu da Hacı Bayram bölgesindeki tarihi gelişim ve dönüşüme ilişkin oldu.

Toplantıda başkanlık yazısının görüşülmesinin ardından "Altındağ ilçesi Ulus semti Hacı Bayram bölgesi kentsel sit alanında, Akşemseddin ve Gülbaba sokakları kesişimi, 19953 ada 1 parseldeki tescilli taşınmazın yanında yer alan araziye seyir terası ve altındaki alana kapalı otopark yapılması, açık alanlarının ise düzenlenmesine" karar verildi.

Meclis toplantısında ayrıca Tayland'da düzenlenecek Asya Belediye Başkanları toplantısında Büyükşehir Belediyesi'nden bir heyetin katılarak Ankara'yı temsil etmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.

Muhabir: Esra Altınmakas

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: