Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Çankaya Belediyesi'ne Park Uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Çukurambar'da "Bölge Parkı" olan alanda inşaat çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesi'ni uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Çukurambar'da "Bölge Parkı" olan alanda inşaat çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesi'ni uyardı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Çankaya Çukurambar'da bulunan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, "Bölge Parkı" olarak onaylanan alanda, Çankaya Belediyesi'nin yasal olmayan bir şekilde ikinci kez inşaat çalışmalarına başlaması üzerine yapılanların yasal olmadığı bildirildi.

5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'na göre Çankaya Çukurambar'da bulunan bu alanın bölge parkı olduğu, bölge parklarının da Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanında bulunduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

30 bin metrekareden büyük parkların Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunduğu, söz konusu bölge parkı alanının ise 123 bin metrekare olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu alanın bölge parkı olduğu geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanmıştı. Yasalar açık ve net. Durum böyle olmasına karşın Çankaya Belediye Başkanı ile birlikte olaya müdahale eden CHP yöneticileri ve milletvekilleri resmen suça iştirak etmişlerdir. Yasalar resmen yok sayılmıştır. Kanun yapanlar, kanunu hiçe sayarsa, varın bunun gerisini siz düşünün. Burası bir hukuk devletidir. Kimse kanunların dışında, yasanın emrettiğinin dışında davranamaz. Olaya karışan milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: