Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ilçe Iftarlarının Ilki Akyurt'ta Yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 'Her İlçede Halka İftar' programlarının ilki Akyurt’ta gerçekleştirildi. İftar yemeğine katılan Büyükşehir...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 'Her İlçede Halka İftar' programlarının ilki Akyurt’ta gerçekleştirildi. İftar yemeğine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 6 binin üzerinde Akyurtlu ile birlikte iftar yaptı. İftara, Başkan Gökçek’in yanı sıra, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit, Belediye Meclis üyeleri, bürokratlar ile yaklaşık 6 bin vatandaş katıldı. Kent Meydanı’ndaki yemek öncesinde vatandaşlar, ilahi ve müzikler eşliğinde iftar saatini bekledi. Ezan sesiyle oruçlarını açan Akyurtluların masasına Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuk oldu.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise tüm Akyurtluların Ramazan ayının mübarek olması dileğinde bulunarak, “Başkentin 8 farklı noktasında her gece 10 binin üzerinde vatandaşa iftar yemeği veriyoruz. Ama bunun dışında, bu geceden başlayarak, her gece farklı bir ilçemizde açacağımız dev iftar sofralarında da hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz.” dedi.

İftar buluşmalarının ilkinin Akyurt’ta gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Gökçek, ilçeyi güzelleştirmek için birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydederek, “Gültekin kardeşimle beraber pek çok iş yapmaya çalıştık ve yaptık. İnşallah bundan sonra da beraber çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“AKYURT GÜZELLEŞİYOR, DAHA DA CAZİP HALE GELİYOR”

Bulundukları meydanın sadece üç yıl öncesindeki halinin bile Akyurt’taki gelişmelerin bir işareti olduğunu belirten Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akyurt’a gelirken, yol boyunca çevreme bir kez daha alıcı gözlerle baktım. Ülker Kavşağı’ndan itibaren, ağaçlar son derece güzel büyümüş. İnanın insanın gönlü açılıyor. Arkadaşlar güzel bir şekilde refüjlere çiçekler ve bitkiler dikmişler. Gerçekten benim gönlüm son derece rahat etti. Zannediyorum, Ankara’dan akşam üzeri Akyurt’a gelenler, ciddi anlamda stres atıyordur. Akyurt güzelleşiyor, daha da cazip hale geliyor.”

Reklam
Reklam

Yol boyunca yan bantlara da ağaçların dikilmesiyle güzergâhın çok daha güzelleşeceğini kaydeden Gökçek, “Biz ağaçları dikeceğiz, Başkan ve sizler de bakımlarını yapacaksınız. Böylece Akyurt daha da yeşil olacak.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Akyurt’ta yaptığı alt yapı, sosyal ve kültürel çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi veren Gökçek, şunları kaydetti: “Akyurt’ta altyapı çalışmalarını büyük ölçüde bitirdik. Sadece Nurettin Cankurtaran Caddesi’nde bir süre daha çalışmalarımız devam edecek. Hatta bazı muhalifler de burada ‘Asfalt bir türlü tamamlanamadı. İki başkanın arası açık’ diye yorumlarda bulunmuşlar. Şunu bilsinler ki; Gültekin nerede Melih orada. Melih nerede Gültekin orada… Bizim aramızı kimse açamaz. İşte o fitneci ve fesatlara kimse inanmasın. Oranın alt yapısı yapılmadan üst yapısı yapılamaz.”

Akyurt’ta iki köprünün ihalesini yaptıklarını ifade eden Gökçek, en kısa süre içinde yapım çalışmalarına başlanarak köprüleri inşa edeceklerini söyledi.

“AKYURT ASKİ ŞEBEKE SUYU İÇECEK”

Reklam
Reklam

Başkentteki içme suyu ihtiyacını köylerdeki mahallelere kadar giderdiklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın direkt olarak şebeke suyunun yaklaşık iki ay içerisinde Akyurt’un musluklarından da akacağı müjdesini verdi.

Başkan Gökçek, ASKİ’nin işlerinin daha kolay yürütülebilmesi için de en kısa zamanda Akyurt’ta Bölge Müdürlüğü kuracağını açıkladı. Akyurtluların daha önceden kendisinden talep ettikleri EGO Otobüslerini de ulaşıma vererek sözünü tuttuğunu hatırlatan Başkan Gökçek, “Umarım EGO otobüsleri ile ulaşımdan memnunsunuzdur. Size ulaşımla ilgili bir müjdem daha var. Yeni satın aldığımız körüklü ve doğalgazla çalışan otobüslerimiz geliyor. Eğer kısmet olursa talebin en yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde hizmete sunmak üzere bu körüklü otobüslerimizden buraya da vereceğiz.” diye konuştu.

“HERKESİ AİLE YAŞAM MERKEZİNE BEKLİYORUZ"

Eski belediye binasının yerine Aile Yaşam Merkezi yaptıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Açılacak duruma gelen merkezimize şimdiden 600’ü aşkın kişi üye olmuş. Bu merkezimiz için çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, hanımlarımıza, engellilerimize herkese çağrıda bulunuyorum, ‘gelin üye olun’. En kısa sürede burasını açalım.” dedi.

Reklam
Reklam

Akyurt Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaşa, “Sizler bizi seviyorsunuz bizler de sizi seviyoruz.” diye hitap eden Başkan Gökçek, “Allah mutluluğunuzu daim etsin, Ramazan-ı Şerifiniz kutlu olsun.” dilekleriyle konuşmasını tamamladı.

Binlerce Akyurtlu ile iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Gökçek, vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini de kırmayarak 7’den 70’e herkesle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Akyurt’taki iftarın ardından bürokratlarla birlikte Başkent turu yapan Başkan Gökçek, parklar, geçitler ve yollarda denetimlerde bulundu. Gördüğü eksikliklerin giderilmesi için talimat veren Başkan Gökçek, karşılaştığı vatandaşların isteklerinin bazılarının en kısa sürede yerine getirilmesi talimatını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: