Ankara Büyükşehir Tapusuz Gecekondu Sahipleri Için Konut Üretti

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen şehir dönüşümü ve gelişimi projelerinde, belgesi olmayan vatandaşlar için üretilen...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen şehir dönüşümü ve gelişimi projelerinde, belgesi olmayan vatandaşlar için üretilen bin 374 konuttan ilk aşamada 839’u, önümüzdeki pazartesi günü kura töreniyle sahiplerine teslim edilecek. Yetkililer, TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Mamak ilçesi Kusunlar bölgesinde ucuz konutlar üretildiğini belirtti.

Konutların yapımına 2010 yılında başlandığını ifade eden yetkililer, “İnşaatı tamamlanan bin 374 konuttan, belediyeyle ilk aşamada sözleşme imzalayan 839 vatandaşa teslim edilecek. Geri kalan 535 konut da sözleşme imzalamaya devam edenlere verilecek.” dedi. Dünyanın en büyük şehir dönüşümü projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak başta olmak üzere bütün proje alanlarında bu kapsamdaki vatandaşlarla Kusunlar'daki konutlar için sözleşme imzalandı. Dönüşüm kapsamında kalıp da tapulu arsası ya da tapu tahsis belgesi olmayan gecekonduların sahipleriyle enkaz bedelleri peşinata sayılmak üzere sözleşme yapıldı. Ardından bölgede konutlar inşa edildi. Bu durumda olan ve konut istemeyen vatandaşlara ise arsa seçeneği sunuldu ve tercih edenlerle 200 metrekarelik arsa sözleşmesi yapıldı.

Reklam
Reklam

Söz konusu konutlar, iki oda bir salon, 74,80 metrekare kullanım alanına sahip. Altyapısı ve çevre düzenlemesiyle yaşam kalitesi yüksek bir alan oluşturulurken 24 derslikli lise, 32 derslikli ilköğretim okulu, cami, kreş ve ticaret merkezi gibi sosyal donatı alanlarıyla bütün ihtiyaçları karşılayabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz