Ankara Cumhuriyet Savcısı Türkaslan, CHP’li vekillerle yemek haberini yalanladı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, bazı CHP’li milletvekilleri ile Çankaya’da bir balıkçı restoranda yemek yediği...

Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, bazı CHP’li milletvekilleri ile Çankaya’da bir balıkçı restoranda yemek yediği yönündeki haberleri yalanladı. Türkaslan, “Habere konu yemekte bulunmadım. Bu restorana hayatım boyunca hiç gitmedim. Hatta bu restoranın yerini dahi bilmem.” dedi.
Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, yaptığı yazılı açıklamada, dün bir televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan programın devamı sırasında ve bu programdan sonra canlı verilen haber programında son dakika adı altında Ankara’da bazı CHP’li milletvekilleri ile Çankaya semtinde lüks bir balıkçı restoranında yemek yediği şeklinde haber yapıldığını kaydetti.
Türkaslan, televizyon kanalının ekranındaki saate göre 22.25’de başlayan bu haberin, 22.58’e kadar çeşitli alt yazılarla verildiğini belirtti.
Zaman zaman bir muhabir ile de canlı telefon bağlantısı yapıldığını kaydeden Türkaslan, “Bu haberlerde benimle ilgili anlatılanların hiçbirisi gerçek değildir.” dedi.
Habere konu yemekte bulunmadığını ifade eden Türkaslan, “Bu restorana hayatım boyunca hiç gitmedim. Hatta bu restoranın yerini dahi bilmem.” diye konuştu.
Türkaslan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Tamamen yalan, uydurma, maksatlı haberden haberdar olmakla adı geçen televizyon kanalını arayarak cevap hakkımı kullanmak istedim ancak cevap hakkına saygısızlığın sonucu olsa gerek ki yayına bağlanma isteğim yerine getirilmedi. Bu nedenle bu açıklamayı yapma zorunluluğum doğmuştur. Gerçeğe aykırıdan öte tamamen yalan olan bu haberde sık sık Deniz Feneri soruşturmasının eski savcısı olduğum vurgulanarak bu yemek sırasında soruşturma ile ilgili konuştuğum ima edilmiştir. Yapılan maksatlı, yalan ve iftira dolu bu haber ve yayın nedeniyle hukuki haklarım saklı kalmak üzere kamuoyunun bilgilendirilmesini yararlı gördüğüm için bu açıklamayı yapma zorunda kaldım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz