Ankara Devlet Tiyatrosu Ekibi Festival Için Başkurdistan'da

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ödüllü oyunu 'Rab Şeytana Dedi ki', '1. Uluslararası Tuganlık Türk Dili Konuşan...

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ödüllü oyunu 'Rab Şeytana Dedi ki', '1. Uluslararası Tuganlık Türk Dili Konuşan Ülkeler Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenecek.

Başkurdistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Türksoy Genel Sekreterliği işbirliği ile ilk kez bu yıl 6-13 Eylül tarihleri arasında Başkurdistan’ın Ufa şehrinde düzenlenecek 1. Uluslararası Tuganlık Türk Dili Konuşan Ülkeler Tiyatro Festivali'ne Ankara Devlet Tiyatrosu 'Rab Şeytana Dedi ki' adlı oyunla katılacak.

Festival kapsamında, 10 Eylül tarihinde saat 19.00’da M. Karima Nasyonal Gençlik Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan oyunun yazarı Nihat Asyalı, rejisörü M. Bozkurt Kuruç. Dekor tasarımı H. Güven Öktem’e, giysi tasarımı Esra Selah’a, ışık tasarımı Zeynel Işık’a, müziği ise Cem İdiz’e ait. Dans düzeni Cihan Yöntem tarafından hazırlanan oyunda; Buğra Koçtepe, Sinan Pekinton, Durukan Ordu, Fatma Öney, Serhat Elifer, Dilber Evrim Alev Bağcı, Gülden Çelen, Hakan Töngülüs, Nurcihan Ergün, Ozan Hikmet Özcan, Özlem Sayın, Perran Vurdum, Alican Güçoğlu, Ecmel İs, Yağızhan Danış, Yusuf Ozan Demirbaş, Serap Odabaşı ve Seral Uygun’un rol alıyor. Oyunun orkestrası ise Ayşe Gülüm Sürmen, Fethi Günçer, Zafer Gerdanlı, Gökhan Över’den oluşuyor.

Reklam
Reklam

Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nden komedi-müzikal dalında 'Rab Şeytana Dedi Ki' adlı oyundaki başarılı çalışması ile M. Bozkurt Kuruç En İyi Yönetmen Ödülü’nü alırken, Durukan Ordu’da oyundaki yorumuyla en iyi erkek oyuncu ödülü’nü almıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: