Ankara Gölbaşı'nda Ergenekon kazısı

Ankara'da Eymür Gölü girişi Mühye köyünde DYP eski milletvekili Salih Çelen'in villasında bir ihbar üzerine jandarma tarafından arama yapılıyor. Salih Çelen, evinde Zübeyde Hanım Şehit Anaları Derneği'nin evraklarının dışında bir şey olmadığını söyledi. Jandarmaya gönderilen ihbar mektubunda Salih Çelen'in Veli Küçük'le bağlantısı olduğu iddia ediliyor.

"O EVRAKLARI BEN YAKTIRDIM"
Çelen ayrıca geçtiğimiz günlerde yakılmış halde bulunan Tansu Çiller'e ait evraklarla ilgili çok şaşırtan bir açıklama yaptı. İşte o sözler; "Bu villa bir arkadaşıma ait. Şu an Zübeyde Hanım Şehit Anaları'na ait belgeler aranıyor. Biz o belgeleri buraya taşımıştık. Tansu Çiller'in evraklarını arkadaşlara vermiştim, o evrakları ben yaktırmıştım. Lazım olmayan evraklardı."

Reklam
Reklam

Tansu Çiller ve DYP'nin avukatlığnı da yapan eski DYP milletvekili Salih Çelen'in evinde arama yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Tansu Çiller'e hukuk alanında danışmanlık da yaptığı bilinen Çelen ise gazetecilere yaptığı açıklamada evin kendisine ait olmadığını savundu.

Aramaların savcılığa gelen bir ihbar mektubu kapsamında yapıldığını belirten Çelen, "Veli Küçük'ün adamlarından biri olmakla suçlanıyorum" dedi.